Огромни възможности за развитие

ВИНЕН ТУРИЗЪМ

Екипът на избата споделя идеята, че в България има огромни възможности за развитието на винен туризъм. От една страна, предпоставка за това са благоприятните климатични и почвени условия за развитие на лозарството и винарството, които карат Мишел Ролан след посещението си в България да обобщи…“България, страна на брега на Черно море, притежава винарски райони с голям потенциал“. А от друга страна, е интересът на все по-голяма част от родните предприемачи към лозарството и винопроизводството и възможностите, които се откриват пред тях чрез връзката на туризма и почивката с виното.
През последното десетилетие у нас се създават много красиви изби и имения, които са разположени на места с богата история и култура – ценност за всеки турист.
Независимо от това в кой район се намират лозята, от където се произвежда виното, всеки терен е специфичен и може да роди своя уникален продукт. Грижата и отношението към природата, почвата, лозята, гроздето са фактори, които оказват влияние върху качеството на виното. Разбира се, решаващата роля е на Природата и какво тя е „планирала“ за съответната година. Но стремежът на лозарите и енолозите да се развиват и да намаляват силата на стихийните фактори са достойни за уважение и аплодисменти.
 


Всичко това може да се усети само там – сред лозята, в избата, сред природата на точно това място за Земята.

Нашият винен маршрут:

Разходка сред лозята, в местността „Гиджикли“.

Тук ще имате възможност да се запознаете със специфичните особености на климата, почвите, подбраните сортове грозде. В зависимост от сезона могат да се наблюдават характерни за него дейности.

Разходка в село Добротица и среща с някои местни забележителности :

Църквата „Св.Св. Павел и Петър“

Дядоминковата дупка

Сватбената пещера

Острата канара

Поляни с див божур /ако гостувате в периода, когато цъфти-обикновено първата половина на месец май/.

В района съществуват няколко изби, които могат да бъдат посетени от любителите на винения туризъм:

Винарска изба Главиница;

Винарска изба Кайнарджа;

Винарска изба Остров-Румъния.

Дегустация на 3 вина от местни или класически сортове

Дегустацията включва: посещение на избата, представяне на региона и местните сортове, запознаване с етапите на производство на вино; месни и млечни деликатеси от местни производители, хляб и минерална вода.

  • Продължителност: 30-50 мин.

Цена: 15.00 лв.

Дегустация на 5 вина от местни и класически сортове

Дегустацията на 5 вина от местни и класически сортове включва: Посещение на избата, представяне на региона и местните сортове, запознаване с етапите на производство на вино; месни и млечни деликатеси от местни производители, хляб и минерална вода. 
  • Продължителност: 40-60 мин.

Цена: 20.00 лв.

Дегустация на 6 вина от местни и класически сортове с разходка сред лозята

Дегустацията на 6 вина от местни и класически сортове с разходка сред лозята, която включва: разходка сред лозята, представяне на сортовете грозде, запознаване с особеностите на региона, посещение на избата и запознаване с етапите на производство на вино, месни и млечни деликатеси от местни производители, хляб и минерална вода.

  • Продължителност: 60-90 мин.

Цена: 30.00 лв.

Направи своята резервация сега