Нека Ви представим

НАШИТЕ ВИНА

Via Seletica - AVB13°

Каберне Совиньон 2015г.


Вино, произведено изцяло по класическа технология, отлежавало 8 месеца във френски дъбови бъчви. Отличава се с наситен и запазен цвят. Интензивен нос на касис. Елегантен, фин, черен плод. Мека атака, последвана от сладост. Сочно и обемно тяло.
Каберне Совиньон – Кралят на червените сортове, е един от най-забележителните винени сортове в света. Каберне Совиньон от Винарска изба „Опрев“ е добре структурирано, леко тръпчиво вино, което можете да наредите във Вашата винена колекция или да му се насладите с приятели!

Направете запитване


Телефони за контакт:
0887626299
0889513402

Via Seletica - AVB 13.5°

Евмолпия 2018г.


Вино произведено от българския сорт „Евмолпия“, отглеждан в плодородната местност „Гиджикли“ в Дунавската равнина“. Виното притежава искрящ рубинен цвят, аромат на зрели червени плодове, с доминиращи нюанси на вишна и череша, който преминава и във вкуса. Меки танини с елегантна свежест, приятен и галещ послевкус, една чудесна компания на дивеч и зрели сирена.
Уникално за Северна България вино, произведено от новия български сорт „Евмолпия“, известен още като Тракийски мавруд. Селектиран е у нас чрез кръстосване на сортовете Мавруд и Мерло от Д. Бабриков и С. Кукунов. От сорта се произвеждат висококачествени вина, които съзряват бързо и могат да се употребяват в годината на гроздобера. Лозята на винарска изба „Опрев“, са едни от малкото в страната, където се отглежда този сорт грозде.

Направете запитване


Телефони за контакт:
0887626299
0889513402

Via Seletica - AVB 13°

ЧЕРВЕН МИСКЕТ 2018г.


Вино, произведено от древния български сорт „Червен мискет“, отглеждан в Дунавската равнина. Ръчно брано и винифицирано от собствени лозя, със сламенозелен цвят, нежни мискетови аромати и изявен вкус на свежи плодове. Препоръчва се с леки меса, бели сирена, риба и пастет.
Червен мискет е български сорт, който се отглежда по нашите земи от незапомнени времена. Въпреки названието му – „Червен мискет“, от него се произвеждат чудесни бели вина. Те имат цвят на светъл кехлибар, отличават се със своята хармоничност, леки и фини, с характерен мискетов аромат, в който се улавя дъх на роза и пролетни цветя. Червеният мискет на винарска изба „Опрев“ е вино с емоция и стил, което има намерение да реабилитира този прекрасен, слънчев, български сорт и да го върне на мястото, което му се полага!


Направете запитване


Телефони за контакт:
0887626299
0889513402

Via Seletica - AVB 13°

Траминер 2018г.


Вино от собствени лозя, винифицирано по модерна технология от селектирано, ръчно брано грозде, с характерен жълт цвят и зеленикави оттенъци. Балансиран аромат от ухание на цитрус, пчелен мед, нотки на ванилия и нежен тон на зелена ябълка. Вкусът е свеж и елегантен с приятен плодов акцент и дължина. Сервира се с рибни ястия и бели меса (заек, патица). Консумира се охладено.
Траминерът е сорт, отдавна известен на света. За негова родина се смята Тирол в Авсрия и Южен Тирол в Италия. У нас, той е ограничен предимно в Североизточна България. В своето развитие получава различни наименования поради голямата му склонност към мутации. Най-разпространен е като Гевюрцтраминер и Розов траминер. Популярността му се обяснява с неговата изключителна ароматност.
Траминерът на Винарска изба „Опрев“ е истинско предизвикателство както за професионалисти, така и за любители. Заслужава си да опитате!

Направете запитване


Телефони за контакт:
0887626299
0889513402

Via Seletica – AVB 13,1°

Шардоне 2015г.


Вино, произведено от сорта Шардоне с мек цитрусов аромат. Вкусът е подчертано плодов и завладяващ със своя обем и пълнота. Всичко това, в комбинация с уникалността на тероара, правят виното запомнящо се. Сервира се с рибни ястия и бели меса (заек, патица).
Няма точни сведения за това, какъв е произходът на Шардоне. Според изследователи, е получен чрез кръстосване на сортовете Пино Ноар и Гоуа Блан. Някои търсят корените му в Израел и Ливан, други го свързват с градчето Шардоне в Бургундия. Така или не, Шардоне е станал един от най-популярните сортове за производство на бели вина в света. Широкото му разпространение е причина вината от този сорт да са толкова разнообразни. Шардонето на Винарска изба „Опрев“ е с подчертан плодов аромат, изчистен и свеж. За всички почитатели на този класически сорт, виното е приятна и завладяваща изненада от Добруджа.

Направете запитване


Телефони за контакт:
0887626299
0889513402

Via Seletica – AVB 13°

Розе 2019г.


Розово, сухо вино, произведено по специална технология от традиционния сорт „Евмолпия“, отглеждан в Дунавската равнина. Виното притежава изключителен аромат на горски ягоди и малини, характерен и елегантен вкус. Консумира се с леки бели меса, плодове, сладкиши и ядки. Сервира се охладено при 12° -14°.
Розето е слабо таниново вино произведено от червени сортове, но по технологията за получаване на бели вина.
В края на 60-те началото на 70-те години розетата стават хит в Западна Европа и Америка и биват възприети като отделна категория вина. В България все още не може да се говори за особена популярност но въпреки първоначалното недоверие, през последното десетилетие розето си извоюва своите почитатели.
Розето на винарска изба „Опрев“ е произведено от новия български сорт Евмолпия. Лекия плодов аромат и свежест, съчетан с много нежни танини ще са интересна компания на всяка трапеза.
Заслужава си да опитате!


Направете запитване


Телефони за контакт:
0887626299
0889513402

Via Seletica – AVB 13°

Шардоне&Мискет


Купаж от сортовете Шардоне и Червен мискет.
Красиво наситено златист цвят.
Хармоничен нос с отчетлив, сочен плод.
Балансиран вкус с приятна лимонова свежест, в който мискета допълва вкусовия ансамбъл.
Невероятен минерален финес с хрупкава сухота.


Направете запитване


Телефони за контакт:
0887626299
0889513402
0893663736
 

Ограниченият сортов състав позволява на екипа да разкрива в дълбочина възможностите на подбраните сортове за производство на висококачествени вина с характерен стил и индивидуалност.